Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Parlamentul de la Chişinău vor avea loc ședințe ale comisiilor parlamentare dintre care amintim:

Comisia agricultură și industrie alimentară audiază raportul anchetei interne desfășurată de Ministerul Agriculturii despre prevenirea și contracararea impactului negativ al calamităților naturale din această lună;

Comisia economie, buget și finanțe audiază raportul anual al Băncii Naționale a Moldovei pentru anul 2018 și raportul Consiliului de Supraveghere al BNM pentru anul trecut;

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică organizează audieri privind transparența procesului de comercializare și aprovizionare cu energie electrică în Republica Moldova;

Centrul de Investigații Jurnalistice va discuta despre: „Dezvăluiri despre delapidări de milioane, trafic de arme și avioane la Aeroportul Mărculești”.

Asociația Obștească Unirea-ODIP organizează un protest pentru a cere scoaterea interdicției de a intra în Republica Moldova aplicată cetățeanului român George Simion pentru o perioadă de cinci ani.

Din actualitatea internațională:

Astăzi Ziua internațională a Justiţiei – un subiect mereu de actualitate în Moldova și nu numai.

La Geneva are loc întâlnirea dintre ministrul adjunct de externe al Rusiei Serghei Riabkov și subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor Andrea Thompson.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenka, merge azi si mâine la Sankt Petersburg.

La Istanbul începe procesul reprezentatului organizației Reporter Sans Frontieres în Turcia, Erol Onderoglu.

Miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor naționale din țările membre ale G7 se vor întâlni în Franţa, la Chantilly.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este în Statele Unite unde va deschide forumul pe teme de securitate de la Aspen.

Un tribunal din Moscova urmează să se pronunțe asupra sorții marinarilor ucraineni arestați de Rusia în strâmtoarea Kerci.

Procurorul special american Robert Mueller va apare astăzi pentru o audiere în fața Comitetelor camerei reprezentanţilor.

Premierul Estoniei, Juri Ratas, își începe vizita de cinci zile în Statele Unite.

Jucătoarea de tenis Simona Halep își va prezenta trofeul de la Wimbledon pe Arena Naţională de la București, unde intrarea publicului va fi liberă.

XS
SM
MD
LG