Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Prim-ministra Maia Sandu și președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, încep o vizită la Bruxelles, unde vor purta discuții timp de două zile la Parlamentul European.

La Chișinău, au loc ședințele comisiei parlamentare în pregătirea agendei pentru următoarele ședințe plenare, președintele comisiei pentru securitatea statului, Chiril Moțpan, urmând să le vorbească jurnaliștilor despre presupuse scheme de contrabandă la aeroportul internațional Mărculești.

Și câteva repere din agenda internațională:

La Londra, regina Elisabeta II îl nominalizează astăzi în calitate de prim-ministru pe Boris Johnson care a câștigat marți alegerile interne preluând șefia Partidului Conservator. Johnson urmează să înceapă și numirea de noi miniștri.

La Paris, președintele francez Emmanuel Macron se întâlnește cu noua președintă a Slovaciei, Zuzana Caputova.

La Berlin, depune jurământul noua ministră a apărării, conservatoarea Annegret Kramp-Karrenbauer, care o înlocuiește pe Ursula von der Leyen, viitoare președintă a Comisiei Europene.

La Washington, fostul procuror special Robert Mueller este audiat în Congres pe marginea anchetei sale îndelungate despre interferența rusă în alegerile americane și legăturile cu campania președintelui Donald Trump din 2016.

XS
SM
MD
LG