Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente ale zilei.

Ministrul moldovean de externe si al Integrării Europene Nicu Popescu va face astăzi o vizita la Moscova, unde are programată o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat în care scrie că scopul vizitei este. „Normalizarea relaţiilor moldo-ruse, restabilirea dialogului politic, dezvoltarea relațiilor comercial-economice”. De asemenea, se arată în comunicat, ministrul moldovean de externe va repeta necesitatea retragerii necondiționate şi complete a militarilor şi munițiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Nicu Popescu se va întâlni și cu reprezentanți ai Dumei de stat si ai Consiliului Federației și cu reprezentanţi ai societăţii civile. Potrivit comunicatului ministerului rus de externe, părțile trebuie să „coordoneze ceasurile” pe întreaga agendă a relațiilor bilaterale și să reactualizeze relațiile în baza principiilor prevăzute în Tratatul de prietenie și cooperare din 2001.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) organizează consultări publice cu tema: Proiectul tarifelor fixe şi al prețurilor la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care au obținut statutul de producător eligibil în anul 2019.

Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu invită la Audierile Comisiei Parlamentare de Anchetă.

Comisiile Parlamentare vor avea ședințe în aceasta dimineață, iar guvernul are o ședință la prânz.

Institutul Pentru Democrație organizează o conferință de presă cu tema: „Lansarea programului de sub-granturi pentru ONG-urile din Republica Moldova, privind combaterea torturii”

Comunitatea pentru advocacy şi politici publice „WatchDog.MD” își prezintă raportul privind activitatea SA „Moldovagaz” şi schemele de fraudare a consumatorilor pe parcursul ultimilor 20 ani.

Din agenda internațională:

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg are astăzi programate audieri despre abuzuri săvârșite de Rusia în peninsula Crimeea, anexata ilegal în 2014.

La Praga are loc un forum al OSCE consacrat problemelor mediului și economiei.

Președintele din Kazahstan Tokaev se va afla astăzi în China comunistă.

Națiunile Unite publică astăzi raportul ONU despre dezvoltarea sustenabilă a lumii.

XS
SM
MD
LG