Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, comunitatea WATCDOG.MD și CBS AXA prezintă rezultatele sondajului de opinie „Omnibus pre-electoral Chișinău 2019”.

Consiliul Europei lansează Prima Reuniune a Comitetului Director al Parteneriatului pentru Buna Guvernare.

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Lumos Foundation Moldova”, lansează două servicii sociale pentru copiii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire alternativă: Centrul de resurse și suport pentru copii și tineri și Locuință socială asistată.

Biblioteca Naţională organizează conferința internaţională cu tema: „Lectura ca bază pentru cultură, cunoaştere şi dezvoltare”, organizată în cadrul Programului Național LecturaCentral, ajuns la a doua ediție.

Din actualitatea internațională:

La Națiunile Unite continuă lucrările Adunării Generale, între vorbitorii din această dimineață se numără și președintele României, Klaus Iohannis. Discursul președintelui Igor Dodon este programat pentru vineri.

În paralel cu Adunarea Generală, la Națiunile Unite are loc summitul pentru o dezvoltare sustenabilă. Tot acolo va fi publicat raportul anual ONU privind comerțul și dezvoltarea globală.

La Stockholm vor fi anunțați laureații așa-numitului Premiu Nobel alternativ pentru Pace, acordat de fundația suedeză „The Right Livelihood”, premiu creat cu 40 de ani în urmă pentru a „saluta” curajul acelor oameni care contribuie la rezolvarea unor probleme globale (după cum precizează organizatorii).

XS
SM
MD
LG