Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Agenția de presă IPN organizează o dezbatere cu participarea candidaților la primul tur al alegerilor pentru postul de primar al capitalei; tot astăzi se publică și ceea ce ar putea fi ultimul sondaj de opinie privind șansele candidaților înaintea scrutinului de la 20 octombrie – sondaj realizate de Watchdog.md și CBS AXA; în capitală, ziua va fi dominată de manifestările dedicate Hramului orașului Chișinău – depuneri de flori, concerte, spectacole tematice și altele.

La Stockholm se anunță câștigătorul Premiului Nobel pentru Economie – ultimul din seria celor decernate anul acesta; la Madrid Curtea Supremă va da verdictul în procesul celor 12 lideri catalani implicați în referendumul eșuat asupra independenței din 2017; la Luxemburg are loc Consiliul de Afaceri Externe al UE, la care s-ar putea discuta impunerea de sancțiuni Turciei pentru ofensiva militară din Siria; președintele rus Vladimir Putin își continuă vizita în Arabia Saudită.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG