Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În afară de ședința guvernului condus de Maia Sandu, anunțată pentru astăzi, și de ședințele comisiilor parlamentare, și cea a Consiliului Audiovizualului, în Moldova vor avea loc mai multe conferințe de presă.

Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM) a anunțat conferința de presă cu tema: „Constatări preliminare privind asigurarea dreptului la vot al persoanelor cu dizabilități mentale/intelectuale în cadrul Turului II al Alegerilor Locale Generale”.

Foundation Youth Development for Innovation invită la conferința consacrată dilemei între protecția datelor personale și un guvern „deschis”.

Freedom House în colaborare cu Juriștii pentru Drepturile Omului organizează masa rotundă cu tema: „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții”

Ministerul Agriculturii, Dezvoltări Regionale și Mediului (MADRM) și Asociația Investitorilor Străini (FIA) organizează o ședință de lucru pentru a discuta despre inițierea elaborării unui plan național de acțiuni în domeniul managementului deșeurilor solide.

Agenția de Investiții anunță și ea o întâlnire cu presa pentru discuții despre atragerea investițiilor străine în Republica Moldova.

Pe plan internațional:

La Moscova are loc o conferința OSCE despre „problemele libertății presei”.

Tot la Moscova se afla șeful diplomației Greciei, Nikos Dendias, care are o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, se va afla de astăzi la Berlin, participând la unele din evenimentele consacrate celor 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, moment ce marca începutul prăbușirii întregului sistem comunist în Europa Centrală și de Răsărit. De amintit că, ieri, președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, i-a mulțumit fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov pentru rolul jucat în reunificarea Germaniei din 1990 – căderea Zidului Berlinului fiind un eveniment crucial în istoria Germaniei.

În România, sunt ultimele zile de campanie electorală înainte de alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie, alegeri la care diaspora va putea vota timp de trei zile.

XS
SM
MD
LG