Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, noul guvern condus de premierul Ion Chicu se întrunește în prima sa ședință.

Consiliul municipal al capitalei, ales în urma recentului scrutin local, se întrunește și el într-o primă ședință de constituire.

Continuă forumul economic internațional „Moldova Business Week”, la fel și festivalul de Film Polonez CinePOLSKA (13-17 noiembrie), la Cinematograful Odeon.

Din actualitatea internațională:

În Congresul Statelor Unite continuă audierile publice în cadrul anchetei privind demiterea președintelui Donald Trump.

Se încheie summit-ul de la Salonik, din Grecia, dedicat „viitorului schimbător” al Uniunii Europene.

La Paris, președintele Franței, Emanuel Macron, se întâlnește la un prânz cu viitorul președinte al Consiliului European, Charles Michel.

La Berlin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, îl va primi în vizită oficială pe președintele Congo, Felix Antoine Tshilombo Tshisekedi.

La Seul, în Coreea de Sud, ministrul american al apărării Mark Esper va purta discuții pe teme de securitate regională cu omologul său sud-coreean Jeong Kyeong-doo.

Regele Spaniei Felipe și regina Letizia își încep prima lor vizită de stat în Cuba, unde vor participa la festivitățile dedicate celor 500 de ani de la fondarea capitalei Havana.

Președintele Chinei, Xi Jinping, se află într-o vizită oficială în Chile, unde va purta discuții cu președintele de la Santiago, Sebastian Pinera.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG