Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Consiliul Superior al Procurorilor examinează candidaturile înscrise în concursul pentru funcția de procuror general.

Deputații Fracțiunii ACUM - Platforma DA, Dinu Plîngău și Liviu Vovc, susțin un briefing de presă cu ocazia înființării unei comisii de anchetă cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009.

Consiliul Municipal Chișinău se întrunește în ședință.

Din actualitatea internațională:

La Bruxelles are loc ședința miniştrilor de externe din țările NATO, în pregătirea summitului organizației care va avea loc pe 3 și 4 decembrie, la Londra.

La audierile din Comisia pentru servicii de informații a Camerei Reprezentanților din Statele Unite vor apare astăzi alte trei persoane care să depună mărturie publică în investigația ce ar putea duce la suspendarea președintelui american Donald Trump în legătură cu relația Casei Albe cu Ucraina și cu subiectele abordate în convorbirea telefonică, din 25 iulie, între președintele american și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, convorbire în care s-a abordat subiectul ajutorului militar al SUA pentru Ucraina și cel al unei posibile investigații despre afacerile din Ucraina ale fiului fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, creditat acum cu cele mai mari șanse de a deveni contracandidatul președintelui Trump în alegerile prezidențiale de anul viitor. Astăzi vor fi audiaţi ambasadorul american la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, Laura Cooper - adjuncta asistentului secretarului apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia, și David Hale - sub-secretar de stat pentru afaceri politice. Președintele Trump și sprijinitorii săi republicani susțin că în convorbirea telefonică Trump-Zelenski nu ar fi fost încălcată nici o lege.

Tot la Washington, în Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa, așa numita comisie Helsinki, va fi examinată influența Rusiei în Belarus.

XS
SM
MD
LG