Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința plenară a parlamentului. Spre deosebire de alte ori, agenda nu a fost publicată în prealabil.

Curtea de Conturi examinează un raport de audit despre procesul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului deținute în S.A. „Tutun-CTC”.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) invită reprezentanții farmaciilor comunitare la o discuție preliminară privind implementarea serviciului de colectare de la populație a medicamentelor expirate.

Și câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, are loc ceremonia de transmiterea a funcției de președinte al Consiliului European de către Donald Tusk succesorului său Charles Michel.

Tot la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține o conferință de presă despre apropiatul summit al Alianței.

La Amsterdam, procurorii care au investigat prăbușirea zborului MH17 deasupra estului Ucrainei susțin o conferință de presă pentru a anunța începerea procesului în luna martie.

Premierul slovac Peter Pellegrini vizitează Letonia pentru convorbiri cu omologul său Krisjanis Karins și președintele leton Egils Levits.

Președintele kârgâz Sooronbay Jeenbekov vizitează Uzbekistanul pentru convorbiri pe tema complicatei relații dintre cele două vecine din Asia Centrală.

În multe țări ale lumii sunt așteptate noi proteste contra inacțiunii guvernamentale în fața schimbării climei organizate de mișcarea „Fridays for Future”.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG