Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda internă, furnizată de agenția IPN:

Președintele Igor Dodon are programată o întrevedere în formatul pe care l-a numit „conducerea consolidată a țării” cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În capitală sunt programate noi manifestări legate de combaterea violenței împotriva femeilor.

Agenția IPN găzduiește un interviu video cu ambasadorul român în R. Moldova, Daniel Ioniță, pe tema relațiilor bilaterale moldo-române.

Din agenda externă, prezentată de AFP:

La Madrid începe summitul climactic cunoscut ca COP25 – programat inițial la Santiago de Chile, dar mutat din cauza violențelor de stradă din capitala țării sud-americane.

La Hong Kong demonstranții pro-democrație plănuiesc o grevă generală.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, vizitează capitala azeră Baku.

Miniștrii de externe din câteva țări ale Europei Centrale se întâlnesc ca să discute legăturile transatlantice, viitorul NATO și Brexit-ul.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG