Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Parlamentul se convoacă în ședință plenară.

Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat un briefing de presă, „în contextul schimbărilor ce au avut loc în ultimul timp în sectorul justiției”.

În cursul serii va avea loc Gala Premiilor ONU în domeniul Drepturilor Omului 2019.

Din agenda internațională:

Bratislava găzduiește cea de a 26-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.

Ucraina marchează Ziua Forțelor Armate.

La Moscova, premierul rus Dmitri Medvedev se întâlnește cu omologul său belarus Siarhiej Rumas.

La Viena, oficialități din China, Rusia, Franța, Germania și Marea Britanie vor discuta despre cum se poate revitaliza acordul nuclear cu Iranul din 2015, înțelegere din care Statele Unite ale Americii s-au retras în mod unilateral și au reintrodus sancțiuni împotriva regimului de la Teheran. La discuții participă și reprezentanți ai Uniunii Europene.

Secretarul de stat american Mike Pompeo se va întâlni la Lisabona cu omologul său portughez Augusto Santos Silva, dar și cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG