Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, este anunțată o nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii. După căderea guvernului pro-european al Maiei Sandu, membrii reformatori ai CSM au încercat de trei ori să se întrunească în şedinţă, dar nu au reuşit din cauza lipsei de cvorum. Noul ministru al justiției, Fadei Nagacevschi, care nu s-a prezentat în câteva rânduri, respinge acuzațiile că ar boicota ședințele Consiliului. Vineri, 6 decembrie, Parlamentul a decis să extindă cu doi membri noi componența CSM.

Asociația Națională pentru Protecția Creației Intelectuale va susține o conferință de presă.

Fracțiunea PAS în Consiliul Municipal Chișinău va organiza consultări publice privind subiectul taxelor locale în anul 2020.

Din agenda internațională:

În Suedia, la Stockholm, va avea loc ceremonia din înmânare a premiilor Nobel pentru literatură, științe și economie. În mod tradițional, premiul Nobel pentru pace va fi înmânat la Oslo, în Norvegia.

La Praga, vor fi reluate protestele pentru demiterea premierului ceh Andrej Babiš, bănuit că ar fi încălcat legea în trecut, ca om de afaceri, ca să obțină subvenții europene.

În capitala kazahă, Nur-Sultan, delegații din Rusia, Iran și Turcia vor relua discuțiile pe tema Siriei.

La Bruxelles, are loc o ședință a Consiliului de cooperare Uniunea Europeană – Tadjikistan. Pe agendă – acordul bilateral de parteneriat și cooperare.

Pe 10 decembrie, Organizația Națiunilor Unite marchează Ziua drepturilor omului.

XS
SM
MD
LG