Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


La Sculeni este programată lansarea proiectului de reabilitare a trei posturi vamale de la frontiera moldo-română (Sculeni, Leușeni, Giurgiulești); în capitală are loc un Club de presă organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice în colaborare cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare la tema „Femeile pe listele electorale: cum le percepe societatea?”; tot la Chișinău Acord de colaborare între Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din Republica Moldova și Inspectoratul de Stat al Datelor din Republica Letonia; Conferința de presă cu tema „Un grup de ONG-uri, 80 de centre teritoriale și 5 mii de semnături împotriva Convenției de la Istanbul” – va fi găzduită de agenția IPN.

Din agenda internațională: la Strasbourg liderii UE Ursula von der Leyen și Charles Michel se adresează Parlamentului European pe tema rezultatelor celui mai recent summit UE; tot la Parlamentul European îi va fi decernat în contumacie Premiul Saharov pentru drepturile omului lui Ilham Tohti, un economist uigur întemnițat pe viață în China sub acuzații separatiste; la Washington Congresul Statelor Unite urmează să voteze asupra lansării procedurii de impeachment împotriva președintelui Donald Trump; la Kuala Lumpur, în Malaiezia, începe un summit al țărilor predominant musulmane; premierul chinez Xii Jinping sosește la Macao pentru a participa la a 20-a aniversare a intrării fostei colonii portugheze sub jurisdicția chineză; la Londra se marchează împlinirea a 50 de ani de când Marea Britanie a abolit pedeapsa cu moartea.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG