Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ultima ședință plenară a Parlamentului din acest an.

Va susține o conferință de presă la finalul unei vizite de două zile la Chișinău președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Coaliția Vocea Romilor organizează o conferință de presă pentru a semnala că Planul de Acțiuni pentru susținerea populației de etnie romă pentru anii 2016-2020 „nu a funcționat și nu funcționează”.

Are loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Și câteva repere din agenda internațională:

La St. Petersburg, are loc un summit CSI, la care participă și președintele moldovean Igor Dodon.

În marginea summit-ului CSI din St. Petersburg, președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său belarus Alyaxandr Lukașenka pentru noi convorbiri despre realizarea uniunii statale a țărilor lor.

La Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas se întâlnește cu omologul său ucrainean Vadym Prystaiko, cei doi urmând să susțină și o conferință de presă comună.

La Londra, premierul britanic Boris Johnson urmează să prezinte parlamentului proaspăt ales acordul de Brexit.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, vizitează Japonia pentru convorbiri cu premierul japonez Shinzo Abe.

La Vatican, Papa Francisc îl primește în audiență pe secretarul general al ONU Antonio Guterres.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG