Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, oficiul Băncii Mondiale va prezenta un studiu privind „Costul reglementării de stat a activității de întreprinzător”.

La Parlament, comisia pentru controlul finanțelor publice va audia un raport de audit a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Biblioteca Națională va transmite cărțile colectate în ultima lună în cadrul campaniei „Donează o carte pentru penitenciar”.

A fost anunțată o conferință de presă dedicată deschiderii centrului sportiv și de divertisment „Arena Chișinău”.

Pe plan internațional:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov întreprinde o vizită la Helsinki, Finlanda, unde va avea întrevederi cu omologul său Pekka Haavisto, și cu președintele Sauli Niinistö. Pe agendă: colaborarea bilaterală, dar și teme regionale ca Ucraina, Siria, Golful Persic, dar și securitatea din Nordul Europei.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, și spicherul Parlamentului European, David Sassoli, vor vizita un punct de trecere la granița dintre Grecia și Turcia, într-un gest de sprijin față de eforturile întreprinse de Grecia pentru a reduce migrația ilegală de la frontiera externă a Uniunii Europene.

Bulgaria sărbătorește Ziua eliberării de sub dominația otomană, care a durat aproape 500 de ani. Pe 3 martie 1878 a fost semnată Pacea de la San Stefano, marcând sfârșitul războiului ruso-turc, în urma căruia, de asemenea, au obținut independența Muntenegrul și Serbia și a fost recunoscută și independența României, proclamată cu un an mai devreme.

XS
SM
MD
LG