Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chişinău, în afară de informările zilnice despre situația coronavirusului și a eforturilor autorităților de a lupta cu această pandemie, dimineața, președintele Igor Dodon va răspunde iar, pe video, cetățenilor.

În Ucraina se anunță de astăzi măsuri mai dure de carantină, la fel ca și în Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014. În Crimeea, autoritățile au impus restricții majore jurnaliștilor.

O situaţie la fel de grea pentru jurnaliști este și în Serbia, unde măsurile impuse sunt extrem de severe – ei fiind împiedicați să își obțină informațiile de la alte surse decât cele oficiale.

Miercuri, organizația internațională Reporters sans frontières le-a cerut ambasadorilor chinezi din toată lumea să nu mai denigreze mass-media, după ce presa internațională a scris despre felul în care Beijingul a manipulat informațiile legate de izbucnirea epidemiei și de numărul de victime.

Reporters sans frontières numește măsurile luate și de guvernul de la Budapesta drept „Legea orweliană a lui Orban” care duce spre statul polițienesc.

Brazilia, Turkmenistan, Tailanda, Belarus sunt de asemenea date ca exemplu pentru felul în care au pus la zid presa în vreme de coronavirus.

XS
SM
MD
LG