Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda evenimentelor programate astăzi în R. Moldova cuprinde printre altele un eveniment de știință pentru copii în cadrul Zilei Europei și un nou concert caritabil, al 6-lea, sub genericul Live for Life.

La Parlament este programată, potrivit IPN, ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, dar și a Comisiei pentru Integrare Europeană.

Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării semnează memorandumul de colaborare interinstituțional privind învățământul de la distanță.

Din agenda externă, prezentată de AFP:

La Bruxelles, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezintă propunerile executivului european de contracarare a impactului epidemiei de coronavirus asupra economiei blocului cu 27 de țări membre.

Senatul Franței dezbate și votează la Paris aprobarea unei aplicații mobile pentru urmărirea răspândirii coronavirusului.

La Bruxelles are loc ședința plenară a Parlamentului European.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel ține un discurs pe teme de securitate și politică externă europeană, înainte ca țara ei să preia președinția rotativă a UE.

În Statele Unite, NASA și compania SpaceX urmează să trimită în premieră în această formulă astronauți spre Stația Spațială Internațională.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG