Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda evenimentelor programate astăzi în R. Moldova cuprinde printre altele un eveniment de știință pentru copii în cadrul Zilei Europei și un nou concert caritabil, al 6-lea, sub genericul Live for Life.

La Parlament este programată, potrivit IPN, ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, dar și a Comisiei pentru Integrare Europeană.

Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării semnează memorandumul de colaborare interinstituțional privind învățământul de la distanță.

Din agenda externă, prezentată de AFP:

La Bruxelles, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezintă propunerile executivului european de contracarare a impactului epidemiei de coronavirus asupra economiei blocului cu 27 de țări membre.

Senatul Franței dezbate și votează la Paris aprobarea unei aplicații mobile pentru urmărirea răspândirii coronavirusului.

La Bruxelles are loc ședința plenară a Parlamentului European.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel ține un discurs pe teme de securitate și politică externă europeană, înainte ca țara ei să preia președinția rotativă a UE.

În Statele Unite, NASA și compania SpaceX urmează să trimită în premieră în această formulă astronauți spre Stația Spațială Internațională.

XS
SM
MD
LG