Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, va susține o conferința de presă online cu tema: „Condiții și abordări egale pentru toți absolvenții înscriși pentru susținerea examenului de BAC-2020”.

Se întrunesc în ședințe Parlamentul și Consiliul Procurorilor.

Din actualitatea internațională:

Reuniunea la nivel înalt a țărilor din Parteneriatul Estic și liderii Uniunii Europene se va desfășura astăzi sub forma unei videoconferințe. Pe agendă – implementarea reformelor, combaterea corupției, întărirea statului de drept, dar și măsurile comune împotriva COVID-19. Uniunea Europeană a decis deja să deblocheze aproape trei miliarde de euro pentru a ajuta cele șase țări ale parteneriatului – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina - , dar și alte țări vecine de la Marea Mediterană să iasă cu bine din criza economică și socială declanșată de pandemie.

Agenția ONU pentru Refugiați va da publicității raportul său anual privind tendințele globale, în ajunul Zilei Mondiale a Refugiatului.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov întreprinde o vizită în Serbia, la Belgrad, de unde va pleca apoi la Minsk, în Belarus.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG