Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda zilei din Moldova notăm prezentarea rezultatelor monitorizării politicilor anticorupție ale autorităților publice centrale, intitulată: „Conflicte de interese, incompatibilități, restricții în autoritățile publice centrale”

Va avea loc și un briefing de presă organizat de Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase, cu tema: „Noua Asociație patronală condamnă continuarea fărădelegilor în domeniul metalelor feroase și neferoase”.

După prânz este anunțată o ședință a Consiliului Audiovizualului.

Din agenda externă să notăm dezbaterea din Parlamentul European de astăzi pe tema bugetului Uniunii Europene pe șapte ani și a fondului de redresare economică – acel fond, în valoare de 750 de miliarde de euro, pentru susținerea economiilor acelor țări comunitare care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Reamintim că s-a ajuns la un acord în legătură cu acest ajutor și cu bugetul UE, după un summit maraton al Consiliului European sub președinția Germaniei, care a durat patru zile și cinci nopți... Dezbaterea începe dis-de- dimineață, la ora 7.30 GMT.

Tot la Bruxelles urmează sa se întâlnească astăzi delegațiile Belgradului și Priștinei pentru a discuta, ceea ce se speră a fi, „un acord final” între ele. Reamintim că Serbia nu recunoaște independența Kosovo, declarată în 2008.

La Bruxelles se va afla astăzi și ambasadorul Philip Reeker, cel care conduce biroul pentru afaceri europene și euroasiatice la Departamentul de Stat american.

La Moscova, șeful diplomației ruse are anunțată o întrevedere cu diplomatul turc Volkan Bozkir, cel care va prezida, din septembrie, a 75-a Adunare Generală a ONU.

XS
SM
MD
LG