Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda zilei.

La Chișinău, Curtea Constituțională ar urma să decidă dacă acceptă sau nu spre examinare pe fond o sesizare a socialiștilor, care i-au cerut să anuleze decretul prin care președinta Maia Sandu a propus-o repetat ca premier pe Natalia Gavriliță.

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” organizează o nouă ediție (online) a conferinței MEGA (Moldovan Economic Growth Analysis – Analiza Creșterii Economice a Republicii Moldova), intitulată: „Economia și finanțele publice în 2021: riscuri, prognoze și recomandări de politici pentru relansare”.

Tot în regim online va avea loc și o nouă ediție e Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social.

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe organizează audieri publice în chestiunea proprietăților Republicii Moldova de pe teritoriul Ucrainei.

Se întrunesc în ședințe Comisia Electorală Centrală, Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică și Consiliul Audiovizualului.

Ambasada Japoniei la Chișinău anunță o ceremonie de încheiere a proiectelor de modernizare a echipamentului medical la spitalele raionale Fălești, Edineț și Rezina, realizată cu sprijinul guvernul nipon.

Pe plan internațional:

La Soci, reprezentanți ai Rusiei, Iranului și Turciei se reunesc pentru a discuta despre situația din Siria.

La Minsk, vor avea loc audieri în dosarul jurnaliștilor de la televiziunea Belsat acuzați de organizarea protestelor.

La Bruxelles, se reunesc într-o conferință informală video miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană, având pe agendă măsuri de redresare economică.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG