Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda zilei, compilată de radio Europa Liberă.

Din agenda internă, prezentată de IPN

Centrul Național de Mediu organizează conferință de presă online cu tema: „Apele uzate în contextul Zilei Mondiale a Apei”.

Are loc ședința operativă de la Primărie (Zoom); Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” inițiază vaccinarea studenților (autohtoni și străini) și a medicilor-rezidenți împotriva noului tip de coronavirus.

CC analizează decretul prin care președinta Maia Sandu l-a numit premier pe Igor Grosu.

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate se întrunește în ședință online.

Din agenda internațională (AFP)

La Geneva ar urma să fie făcute publice date adunate de o echipă de experți care a fost în China să investigheze originea virusului COVID-19.

Pe plan mondial se marchează Ziua Apei.

La Beijing începe procesul canadianului Michael Kovrig, reținut în 2018 sub acuzații de spionaj.

În Grecia se renunță la unele restricții pandemice, dar altele noi se impun în Bulgaria vecină.

La Bruxelles se marchează a cincea aniversare a atacurilor teroriste sinucigașe.

Secretarul general NATO, Jens Stoltemberg, ține o conferință de presă înaintea unei întâlniri a miniștrilor de externe din țările alianței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG