Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Astăzi, la Chişinău, temperatura va ajunge la o maximă de 24 de grade, dar va ploua. La Kiev - ploi și mai puternice și cel mult 22 de grade. La Moscova – tot ploaie și 17 grade. Și la Bucureşti se anunță ploi zdravene, dar cu o temperatură de 26 de grade. La Praga – tot așa. În sudul continentului european este soare! La Roma - 31 de grade, la Madrid - 35, iar la Lisabona – o maximă de 29 de grade.

Să răsfoim acum agenda internă a zilei:

Din agenda din Moldova să notam un nou raport al organizaţiei Promo-LEX de monitorizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este al treilea raport al acestei organizaţii.

Curtea Constituțională va decide astăzi asupra modificărilor legislative privind numirea unor membri ai Consiliului Suprem al Magistraturii. Preşedinta Curţii Constituționale, Domnica Manole, va avea un briefing după prânz.

Germania trimite astăzi un lot de asistență pentru lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Curtea de Apel va decide astăzi asupra deciziei Comisiei Electorale Centrale pentru deschiderea secţiilor de votare din diaspora.

Tot despre alegeri și despre votul din diaspora se va discuta și de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene în cadrul proiectului EU Debates Cafe.

Consiliul Suprem al Procurorilor anunța o şedinţă după amiază.

Pe plan internațional:

Continuă turneul european al președintelui american Joe Biden, având astăzi pe agendă participarea la summitul G 7 din Marea Britanie și convorbiri cu premierul de la Londra, Boris Johnson. În agenda președintelui american se află și o întrevedere cu regina Elisabeta.

La Viena continuă convorbirile despre acordul nuclear cu Iranul. Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va vizita Georgia pentru două zile.

La Moscova, justiţia se va pronunța în legătură cu activitatea rețelei de socializare Telegram.

În Statele Unite, la Washington, directorul Biroului Federal de Investigaţii, FBI, Christopher Wray, este audiat în cadrul Comitetului pentru justiţie al Camerei Reprezentanţilor.

XS
SM
MD
LG