Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chișinău, Asociația Sociologilor și Demografilor va prezenta rezultatele unui nou studiu sociologic privind „opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajmă alegerilor parlamentare anticipate”.

Mai multe partide politice înregistrate în cursa electorală au anunțat conferințe de presă.

Centrul parteneriat pentru dezvoltare va da publicității o analiză preliminară a candidaților în alegeri, prin prisma dimensiunii egalității de gen.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene va prezenta online o notă analitică privind „Revizuirea politicii de apărare și securitate a Republicii Moldova”.

Din agenda internațională:

Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, va întreprinde o vizită la Kiev, unde se va întâlni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cu premierul Denis Șmîhal, care, la rândul său, s-a aflat recent într-o vizită oficială la Tbilisi. Salome Zurabișvili este însoțită la Kiev de o numeroasă delegație parlamentară și guvernamentală.

La Paris, președintele Franței îl va primi pe noul premier kosovar Albin Kurti.

La Berlin va avea loc o nouă conferință sub egida ONU pentru stabilizarea Libiei, la care va participa și secretarul de stat american Antony Blinken. Oficialul american va fi primit de cancelarul german Angela Merkel și va avea o întrevedere separată cu omologul său german Heiko Maas.

În Rusia, începe a 10-a ediție a Salonului Maritim-Militar Internațional de la Sankt-Petersburg.

Și... astăzi se împlinesc 5 ani de la referendumul din Marea Britanie în care cetățenii britanici au optat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG