Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Începe o zi cu cer variabil, mai mult senin, fără precipitații semnificative. Temperaturile maxime peste zi vor fi cuprinse între 25 de grade în nord și 29 de grade în sudul și centrul țării, inclusiv la Chișinău. Alte valori maxime luni pe continent: 31 de grade la Moscova, unde se anunță vreme instabilă, până spre 34 de grade în vestul României, Ungaria și Serbia, 24 de grade și ploi de scurtă durată la Paris.

Să răsfoim acum agenda internă a zilei, prezentată de IPN:

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) organizează dezbaterea publică cu tema: „Rolul mass-media în combaterea dezinformării”; Curtea de Conturi examinează Raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat în anul 2020 şi Auditul conformității managementului datoriei de stat, garanțiilor de stat și recreditării de stat în anul 2020; Consiliul de Integritate al Autorităţii Naționale de Integritate se întruneşte în ședință.

Din agenda internațională (Reuters):

președintele rus Vladimir Putin discută prin video cu președintele chinez Xi Jinping; Papa Francisc îl primește la Vatican pe secretarul de stat american Antony Blinken; Blinken va participa tot azi la Roma la o conferință pe tema Siriei; președintele Israelului, Reuven Rivlin, vizitează Casa Albă; miniștrii de externe din țările G20 se reunesc în orașul italian Matera, la o reuniune de trei zile.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG