Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță caniculară în toată țara; maximele vor oscila între 30 de grade în nordul țării, 33 de grade în capitală și la Tiraspol și 35 de grade în sud, la Ceadîr-Lunga. Avertizarea meteo de caniculă este valabilă deocamdată până la 19 iulie.

Căldură mare așteaptă regiuni întinse de pe continent, de la Moscova, unde vor fi 33 de grade, până la Madrid, unde se așteaptă o maximă de 36 de grade. Și mai cald va fi în estul Mediteranei: 38 de grade la Atena și 40 de grade la Nicosia.

Din agenda internă:

La Chișinău este programată la sediul IPN conferința de presă a lui Sergiu Tofilat și Roman Guneavîi despre presupusele acțiuni ilegale în cazul hotelului Național din capitală.

Tot la IPN, dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „Alegerile anticipate 2021: Ce s-a întâmplat, ce se poate întâmpla, pe plan intern?”.

La Chișinău are loc ședința Curții de Conturi de examinare a raportului auditului conformității implementării Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile.

Altă ședință este cea a ANRE.

Și... o nouă conferință de presă din cadrul proiectului de promovare a sportului național „Calea spre Tokio, Hai Moldova!”.

Din agenda internațională:

Miniștrii justiției din UE se întrunesc la Brdo, în Slovenia

La Ankara continuă procesul studenților și lectorului universitar arestați pentru participare la un marș Gay Pride.

În Australia continuă exercițiile militare comune australiano-americane Talisman Sabre.

La Tașkent se încheie vizita de două zile în Uzbekistan a ministrului de externe rus Serghei Lavrov.

Emisarul american în Orientul Mijlociu, Hady Amr, vizitează teritoriile palestiniene.

La Fuzhou, în China, are loc a 44-a sesiune a UNESCO World Heritage Committee.

La Paris se redeschide pentru vizitatori Turnul Eiffel.

La Cannes are loc Festivalul internațional de film, care se încheie la 17 iulie.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG