Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță caniculară. Rămâne în vigoare avertizarea cu cod galben de temperaturi foarte ridicate pentru perioada 28 iulie - 1 august. Maximele zilei vor fi cuprinse astăzi între +30 grade în extremitatea nordică a R. Moldova, de pildă la Briceni sau Soroca, și 35 grade în sud, la Cahul sau Ceadîr-Lunga. La Chișinău se anunță o maximă de 33 grade. În nordul țării sunt posibile averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Vreme bună de plajă se anunță în toate destinațiile de vacanță de la mare, cu temperaturi de peste 30 de grade în Bulgaria, în Grecia sau în Turcia. Cel mai cald va fi azi la Atena – 40 de grade!

Din agenda internă (Privesc.eu):

La Chișinău se reunește în a doua sa ședință noul parlament, care și-ar putea alege de această dată organele de conducere. Ședința inaugurală de luni a fost întreruptă de formațiunea majoritară, PAS, înainte să se ajungă la acest punct.

Tot astăzi sunt programate online Ședința Curții de Conturi de examinare a raportului auditului conformității asupra achizițiilor publice în cadrul sistemului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în anii 2019-2020 și Ședința Curții Constituționale de examinare a sesizărilor referitoare la abrogarea Legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA.

Din evenimentele externe:

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, se află în vizită în Kuwait, unde va avea o conferință de presă comună cu omologul său local.

Între timp, ministrul american al apărării, Austin Lloyd, vizitează Filipinele și Vietnamul.

La Washington se vor da publicității date privitoare la evoluția economiei americane în trimestrul al doilea.

Modulul rusesc Nauka va ajunge la Stația Spațială Internațională.

Fanii familiei regale britanice își vor aminti astăzi că în urmă cu 40 de ani, Prințul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer.

La Roma se întrunesc miniștrii culturii din G20.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG