Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chişinău este anunțata pentru astăzi o şedinţă a Parlamentului – la care fusese invitat și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care însă, cum se ştie, a refuzat public invitația.

Mai notam din Moldova, seara, concertul de la Orhei, în aer liber, al formației La La Play.

Pe plan internațional:

Ca toată săptămâna, atenţia lumii este îndreptata asupra Afganistanului, asupra capitalei afgane și aeroportului din Kabul unde mii de oameni caută să prindă un avion pentru a scăpa de spaima de a trăi sub regimul talibanilor – regim care a revenit la putere la sfârşitul săptămânii trecute. Scene cutremurătoare se pot vedea pe ecranele televizoarelor și pe reţele de socializare, cu părinţi care îşi dau copiii militarilor din forţele internaţionale care ajută la evacuare, cu mii de oameni care speră să ajungă într-un avion… În vremea asta, spun corespondenții noştri din Afganistan – talibani înarmați se pot vedea peste tot, organizând posturi de control ad-hoc… Ieri, Statele Unite anunțaseră că au reuşit să evacueze din Kabul în jur de 6000 de persoane.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va fi astăzi la Moscova și apoi, duminică, va merge la Kiev.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, va merge la Tallinn, unde are anunțate întrevederi cu președinta Kersti Kaljulaid, cu şefa Guvernului și cu preşedintele Parlamentului. Sassoli participă la evenimentele legate de aniversarea a 30 de ani de independenţă a Estoniei.

Astăzi se împlinește un an de la otrăvirea cu un agent neurotoxic a politicianului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care se află acum în închisoare, ispășind o pedeapsă de 2 ani și jumătate, pentru ceea ce critici ai regimului lui Vladimir Putin și activişti pro-democraţie consideră a fi o pedeapsă motivată politic.

La Karlovy Vary începe astăzi festivalul internaţional al filmului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG