Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda zilei, la Chișinău:

Are loc lansarea oficială a proiectului Consiliului Europei „Consolidarea diversității și egalității în Republica Moldova”.

Evenimentul „Sporirea efortului societății civile din Republica Moldova în monitorizarea fondurilor acordate de instituțiile financiare internaționale, în legătură cu criza COVID-19”.

Evenimentul online de prezentare a noului Raport Alternativ „Șapte ani de implementare a Acordului de Asociere UE-Moldova”.

Conferință de presă organizată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare dedicată Zilei lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare Ședința Curții de Conturi de examinare a raportului auditului conformității gestionării patrimoniului public de către ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” în anul 2020.

Din agenda internațională:

La Praga este numit premier liderul ODS, Petr Fiala, din partea unui bloc cu două coaliții care a câștigat alegerile în octombrie.

La Bruxelles se întrunește Consiliul Competitivității din UE.

Președintele rus Vladimir Putin îi primește la Soci pe liderii celor două republici post-sovietice rivale din regiunea Caucazului, Armenia și Azerbaidjan.

În Statele Unite este Black Friday, ziua când americanii iau cu asalt magazinele în căutare de chilipiruri.

La Londra, ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, îl întâlnește pe vicepreședintele CE, Maroš Šefčovič, pe tema Irlandei de Nord.

La Roma, președintele francez Emmanuel Macron semnează un tratat franco-italian cu liderii italieni.

Tot astăzi, Macron va fi primit la Vatican de Papa Francisc;

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ține o conferință de presă înaintea summitului de la Riga al Alianței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG