Linkuri accesibilitate

Ai primit 700 de lei? Citeşte şi scrisoarea lui Dodon!


Scrisoarea lui Dodon

Pensionarii care au primit zilele astea cîte 700 de lei au primit şi cîte o scrisoare de la Igor Dodon. Am văzut-o, am citit-o. Şi vreau să zic iată ce.

Realitatea cu amănuntul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00
Link directScrisoarea asta conţine multă laudă de sine şi seamănă cu o simplă manevră de seducere a electoratului vîrstnic. „Mult timp aţi fost neglijaţi de cei care au guvernat ţara, însă odată cu instalarea noului Guvern vă asigur că lucrurile au început să schimbe”, scrie Igor Dodon. Şi Dodon numeşte în continuare realizările sale: 700 de lei de sărbătorile de iarnă, indexarea pensiilor de două ori pe an, majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei şi primirea pensiei soţului răposat timp de 5 ani.

De la bun început vreau să spun că toate aceste ajutoare sunt un fleac, cu excepţia pensiei răposatului pe care o va primi soţul acestuia. Şi toate luate împreună nu pot să distrugă sărăcia din Moldova. De fapt, nu poţi să elimini sărăcia numai cu ajutoare materiale, fie ele şi de 5000 de lei.

E nevoie de un plan mai amplu. Foarte mult contează medicina atunci cînd vrei să distrugi sărăcia. Medicina noastră însă, dacă te uiţi ce se întîmplă în raioane, e într-o stare deplorabilă. Exodul medicilor continuă. Acum se duc mulţi în România deoarece acolo salariile sunt mult mai mari.

Şi cum e posibil să distrugi sărăcia fără să distrugi corupţia? Or noi suntem campionii corupţiei şi ai utilizării ineficiente a banilor publici. Apropo, cine ne mai întoarce sumele uriaşe furate din trei bănci? Cine e pedepsit pentru hoţia asta?

Ar mai fi infrastructura, despre care a vorbit şi premierul Chicu. Şi aici avem mari probleme, mai cu seamă în sate, unde tronează closetul din fundul grădinii.

Trimiţînd asemenea scrisori, Igor Dodon se pune pe sine într-o lumină favorabilă în ajunul alegerilor prezidenţiale. Sărăcia însă rămîne. Aştept scrisorile lui Igor Dodon după ce sărăcia va dispărea.

Previous Next

XS
SM
MD
LG