Linkuri accesibilitate

Air Moldova a fost sancționată pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare


Air Moldova a anulat 46 zboruri în perioada 21-25 aprilie 2023.
Air Moldova a anulat 46 zboruri în perioada 21-25 aprilie 2023.

Compania Air Moldova a fost sancționată pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare și a fost obligată să ramburseze costul biletelor pasagerilor afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie până la data de 2 mai 2023.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) care în urma unui control inopinat la operatorul aerian a descoperit mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate.

Air Moldova a depășit termenul de rambursare a costului biletului, nu a informat pasagerii în scris despre normele de compensare și asistență; a admis încălcări la capitolul respectării dreptului la deservire a pasagerilor și anume: mese și băuturi direct proporționale cu timpul de așteptare, cazare hotelieră, transport dintre aeroport și locul cazării.

Te-ar putea interesa și: „Situație fără precedent”. Autoritatea Aeronautică Civilă a inițiat un control la Air Moldova după anularea mai multor zboruri

AAC a cerut Air Moldova să ramburseze în termen de șapte zile întregul cost al biletelor, tuturor pasagerilor solicitanți, afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023. Compania trebuie să informeze va informa pasagerii afectați de anularea zborurilor despre normele de compensare și asistență conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 08.11.2012 și coordonatele Autorității Aeronautice Civile în termen de 24 de ore.

Pasagerii își pot revendica drepturile, solicitând contravaloarea biletelor și pot beneficia și de o compensație care variază între 250-400 euro, în funcție de destinație.

Pasagerii afectați de anularea zborurilor pot depune o solicitare în adresa companiei aeriene (prin intermediul poștei electronice, telefon, la sediul unității comerciale din bd. Negruzzi 10), iar în cazul nesoluționării situației, consumatorii pot depune o reclamație în adresa Autorității Aeronautice Civile

XS
SM
MD
LG