Linkuri accesibilitate

426. Ajungem la 500?


Masca e considerată „botniţă” şi e făcută cu ou şi cu oţet. Şi vor veni zile grele, poate chiar pentru vitejii care nu poartă măşti…

426, ajungem la 500 ?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

Aşadar, am avut miercuri 426 de infectaţi. Mai era puţin şi doboram recordul. Vom avea 500 de infectaţi? Cred că da. E foarte probabil că îi avem deja, dar numărul insuficient de teste nu ne permite să stabilim oficial un nou record.

Odată cu anunţarea acestei cifre triste, 426, autorităţile au lansat un nou apel către populaţie, au chemat oamenii să respecte normele sanitare. Îmi pare rău că trebuie să zic asta, dar apelurile cu pricina nu sunt băgate în seamă şi pesemne nimeni nici nu le aude. E vorbă-n pustiu! Sau cum mai zic ruşii, dlea galociki, ca să ni se arate că autorităţile sunt îngrijorate. Ni se arată, şi mai departe ce facem?

Între timp relaxarea şi iresponsabilitatea defilează pe întreg teritoriul republicii. Cei care poarte mască sunt luaţi la mişto de „vitejii” cu plămâni de oţel. O colegă ziaristă ne-a povestit deunăzi ce a văzut într-un microbuz de pe ruta Chişinău – Orhei. Mai toţi pasagerii erau fără măşti, iar cînd unul a vrut să urce cu masca pe faţă, a fost bombardat cu glumiţe de o cunoscută vitează din microbuz.

Îmi pare rău să repet ce am mai spus zilele astea. Autorităţile nu mai pot să facă nimic. Mulţi moldoveni nu vor să respecte normele sanitare, râd de ele, şi devin un pericol pentru cei din jur. Masca e considerată „botniţă” şi e făcută cu ou şi cu oţet. Şi vor veni zile grele, poate chiar pentru vitejii care nu poartă măşti…

XS
SM
MD
LG