Linkuri accesibilitate

Sergiu Burlacu, împuternicitul formaţiunii lui Băsescu


Sergiu Burlacu, canditatul Partidului Unităţii Naţionale
Sergiu Burlacu, canditatul Partidului Unităţii Naţionale

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar al oraşului Bălţi este licenţiat în economie şi conduce organizația teritorială a formaţiunii în capitala de nord.

A simţit că are vocaţie pentru activitate politică în 2014, când a decis să susţină un grup desprins de Partidul Liberal. La parlamentarele din același an a figurat pe lista de candidați a Partidului Liberal-Reformator condus de Ion Hadârcă.

Îşi declară convingerile prin următoarele sloganuri electorale: „A venit timpul schimbărilor” şi „Aducem Europa la Bălţi”.

Din punctul lui de vedere, cele mai acute probleme ale oraşului le generează infrastructura învechită, lipsa locurilor de muncă şi migraţia locuitorilor, iar de vină ar fi fostele conduceri ale urbei care i-au manipulat pe alegători.

Promite să dezvolte oraşul prin atragerea de fonduri externe şi înfrățirea cu localităţi din România. Îşi propune să reformeze primăria şi instituţiile municipale, să ofere facilităţi investitorilor, să-i sprijine pe tinerii antreprenori, astfel creând noi locuri de muncă, să construiască o fabrică de reciclare a deşeurilor, să pună în aplicare un proiect amplu de izolare termică a blocurilor, să amenajeze parcurile, locurile de agrement şi parcările.

Sergiu Burlacu, sprijinit de fostul preşedinte român Traian Băsescu
Sergiu Burlacu, sprijinit de fostul preşedinte român Traian Băsescu

Spune că vine cu o echipă din sectorul privat şi din societatea civilă şi că dacă va ajunge edil, va trata egal cetăţenii indiferent de etnie, religie sau limbă vorbită. Când a vorbit despre echipă deseori a invocat experiența de edil de Bucureşti a ex-preşedintelui român Traian Băsescu care ar urma să îl ajute la Bălţi.

În declaraţia de venit depusă la Consiliul electoral de circumscripţie a indicat un salariu pe 2017 de 1.400 de lei, fără propietăţi sau afaceri. În câteva interviuri a spus că a administrat în trecut o companie privată la care erau angajate 15 persoane.

XS
SM
MD
LG