Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2019. Ion Ceban (PSRM) şi Andrei Năstase (ACUM) se vor confrunta în turul doi la Chişinău

În Republica Moldova au avut loc, pe 20 octombrie, alegeri locale, considerate a fi primul test electoral după venirea la guvernare a coaliţiei dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM (PAS plus PPDA), cu intenția declarată de a „dezoligarhiza” țara.

La Chișinău, candidatul socialist Ion Ceban și cel al blocului ACUM Andrei Năstase se vor confrunta în turul doi de scrutin

Ceban a obținut peste 40%, iar Năstase aproape 31% în primul tur, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale. Pe locul trei cu peste 10% s-a situat fostul primar Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, urmat cu aproape 5% de deputatul Octavian Țîcu, ieșit din blocul ACUM înainte de alegeri. Prezența la vot a fost duminică de numai 36%.

PSRM, blocul ACUM și PD s-au clasat pe primele locuri la votul pentru consiliile raionale și municipale

Socialiștii au mai câștigat un mandat în alegerile parlamentare noi

În alegerile parlamentare noi desfășurate duminică în patru circumscripții uninominale, blocul ACUM și-a păstrat mandatele la care au renunțat Maia Sandu și Andrei Năstase, devenind membri ai guvernului, Partidul Democrat și-a păstrat mandatul depus de fostul său lider fugar Vlad Plahotniuc, iar Partidul Socialiștilor a câștigat un mandat al democraților în stânga Nistrului. Vasile Năstase, fratele lui Andrei Năstase, a câștigat în circumscripția nr.33 din municipiul Chișinău, Galina Sajin a câștigat în circumscripția 50 din Europa. În circumscripția 17 din raionul Nisporeni a câștigat democratul Ghenadie Verdeș, iar în circumscripția 48 din stânga Nistrului – socialistul Vitalii Eftodiev.

Rezultate preliminare: cum va arăta componenţa viitorului Consiliu Municipal Chişinău. Infografic de Ştefan Grigoriţă

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG