Linkuri accesibilitate

Ambasadoarea americană la ONU: Joe Biden va fi sincer și hotărât la summitul cu Vladimir Putin


Poză de arhivă Joe Biden și Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri din 2011 (captură video)
Poză de arhivă Joe Biden și Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri din 2011 (captură video)

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield a declarat că președintele Biden va fi sincer și hotărât la summitul pe care-l va avea săptămîna aceasta cu Vladimir Putin.

„Președintele le va spune cu claritate rușilor că nu pot adăposti în țara lor pirați cibernetici și criminali fără să fie facuți responsabili pentru asta” – a spus ambasadoarea, adăugînd ”Trebuie să își asume responsabilitate pentru aceste chestiuni”.

Ambasadoarea americană la ONU: Joe Biden va fi sincer și hotărât la summitul cu Vladimir Putin
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Linda Thomas-Greenfield a arătat că actuala călătorie în Europa a președintelui Biden nu prezintă, după opinia sa, riscuri pentru că prezența sa și schimbarea pe care o simbolizează sânt binevenite între aliații europeni și din alte părți.

Linda Thomas-Greenfield
Linda Thomas-Greenfield

Ea a fost întrebată și ce crede despre controversa iscată de vice-presedinta Harris, care a vizitat Guatemala si Mexic, în legătură cu misiunea sa de a supraveghea politica administrației legată de imigrație, dar nu a făcut o escală și la frontiera Mexicului cu Statele Unite.

Ambasadoarea americană la ONU a spus că politica lui Biden legată de imigrație dă rezultate, dar că cei care decid să treacă fraudulos frontiera nu pot beneficia de ea. În interviul menționat, Linda Thomas-Greenfield care a fost în trecut adjunct al secretarului de stat pentru Africa a atras atenția asupra foametei din regiunea Tigray din Etiopia – cea mai gravă din ultimul deceniu.

Ambasadoarea a spus că a cerut colegilor din Consiliul de Securitate să gasească soluții pentru acea criză, cauzată de luptele dintre forțele guvernamentale și rebeli din Tigray.

Nu poți vorbi de suveranitate cînd ai forțe străine pe teritoriul national...

„Viziunea mea este că nu poți vorbi de suveranitate cînd ai forțe străine pe teritoriul national” – referire la efectivele din Eritrea și poate chiar Somalia – „cînd populația ta se refugiază în alte țări și cînd vezi la televizor cum oamenii tăi mor de foame” – a spus Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadoarea a vorbit și despre activitatea sa la Națiunile Unite, spunănd că are căteva întâlniri în fiecare zi și speră să-și cunoască personal toți colegii până la sesiunea Adunării Generale ONU din septembrie.

XS
SM
MD
LG