Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA în R. Moldova: „Parteneriatul dintre țările noastre este puternic”


Înaintea vizitei la Chișinău, ambasadorul SUA în R. Moldova Kent Doyle Logsdon (s) a discutat cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken (d), februarie 2022
Înaintea vizitei la Chișinău, ambasadorul SUA în R. Moldova Kent Doyle Logsdon (s) a discutat cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken (d), februarie 2022

Într-o postare video, noul ambasador SUA la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, a transmis un mesaj de salut autorităților și cetățenilor R. Moldova.

„Sunt convins că parteneriatul dintre țările noastre este puternic și va fi din ce în ce mai puternic. Aștept cu nerăbdare să extind prietenia noastră pe baza valorilor comune cum ar fi respectul nostru pentru democrație și drepturile omului. Noi susținem antreprenoriatul și statul de drept, precum și importanța unei economii care funcționează pentru toată lumea”, a precizat ambasadorul SUA.

Vorbind în limba română, Kent Doyle Logsdon a menționat că și-a petrecut o mare parte din cariera diplomatică lucrând în Europa de Est, iar în 2013 a vizitat pentru prima dată R. Moldova.

Kent Doyle Logsdon, membru de carieră al Serviciului Superior de Externe cu rangul de consilier ministerial, a activat în calitate de șef de birou la subsecretariatul pentru creștere economică, energie și mediu.

În 2013 a vizitat pentru prima dată R. Moldova...

Anterior, a ocupat funcția de asistent principal adjunct al secretarului de stat la Biroul resurselor energetice și a fost șef adjunct de misiune diplomatică la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri ad interim din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Are un masterat la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență la Universitatea Notre Dame. Logsdon, care a primit decorația prezidențială pentru servicii meritorii, vorbește rusă, ucraineană, thailandeză și germană.

XS
SM
MD
LG