Linkuri accesibilitate

Amenințată cu controale mai stricte, Facebook raportează câștiguri-record


Compania americană Facebook a raportat cele mai mari profituri trimestriale din 2016, în ciuda temerilor că va fi supusă unor reguli și controale mai stricte, pe fondul criticilor la adresa dezinformării găzduită de platformă.

Potrivit unei relatări din Guardian, veniturile companiei au fost în trimestrul al doilea de 29 de miliarde de dolari, peste prognoze, iar profiturile i s-au dublat față de aceeași perioadă a anului, ajungând la peste 10 miliarde de dolari grație unui boom în reclama pe net.

Știrile financiare bune pentru Facebook par să sfideze norii care planează asupra companiei – mai ales criticile aspre primite în ultima vreme din partea administrației președintelui american Joe Biden.

Rezultatele bune ale companiei Facebook sunt în ton cu alte date pozitive anunțate în ultimele zile de Apple, Microsoft, Tesla și de compania-mamă a lui Google, Alphabet.

Pentru a permite utilizatorilor să „locuiască” împreună în universuri digitale...

Cifrele referitoare la Facebook au apărut după ce compania și-a reiterat dorința de a duce la bun sfârșit un proiect numit „metavers” care va recurge la realitatea artificială și la realitatea virtuală pentru a permite utilizatorilor să „locuiască” împreună în universuri digitale. A anunțat de asemenea, recent, că va plăti un miliard de dolari creatorilor în termen un an într-un efort de a genera mai mult conținut original pe platformă.

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg a anticipat că proiectul „metavers” va fi atrăgător pentru investitori și va aduce bani mulți, dar va implica în primii ani mari cheltuieli. „Sper că oamenii vor trece de la perceperea noastră ca o companie primordial de media socială la o companie metaversală”, a spus el.

Între timp, Facebook se confruntă însă cu amenințări de control tot mai severe. În ultimele săptămâni, președintele Biden a criticat Facebook și alte companii tehnologice pentru că nu au luat măsuri de contracarare a dezinformării referitoare la vaccinuri, iar senatoarea democrată Amy Klobuchar a introdus din aceleași rațiuni un proiect de lege care ar putea aduce necazuri juridice mari companiei.

În plus, Facebook se confruntă cu amenințări iminente din partea Comisiei Federale a Comerțului, a cărei nouă președintă, Lina Khan, a criticat vehement platforma în trecut și a promis măsuri împotriva monopoliștilor din lumea giganților tehnologiei informaționale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG