Linkuri accesibilitate

America promite să sprijine integrarea europeană a noilor țări candidate


„Statele Unite salută decizia unanimă a Consiliului European să acorde statut de [țări] candidate Moldovei și Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, răspunzând unei solicitări a Europei Libere.

„Acest pas înseamnă ani de muncă în ambele țări pentru a-și reforma instituțiile, a lua măsuri în privința corupției și a-și armoniza legile cu cele ale Uniunii Europene, în conformitate cu dorința clară a populației lor pentru o integrare europeană mai profundă”, se mai spune în declarația scrisă trimisă Europei Libere.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Statele Unite vor „menține sprijinul pentru Ucraina și Moldova” și reformele din cele două țări pentru „avansarea aspirațiilor euro-atlantice” ale acestora.

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord la 23 iunie să acorde celor două țări statutul de candidate, cerându-le o serie de reforme, la trei luni și jumătate de când Kievul și Chișinăul au depus cerere de aderare la UE pe fundalul invaziei rusești în Ucraina, începută la 24 februarie.

XS
SM
MD
LG