Linkuri accesibilitate

Amiralul rus Sokolov, arătat la muncă la o zi după ce Ucraina a spus că l-a ucis


Comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, Viktor Sokolov, la o ceremonie militară (imagine de arhivă)
Comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, Viktor Sokolov, la o ceremonie militară (imagine de arhivă)

Viktor Sokolov, comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, unul din ofițerii ruși de marină de cel mai înalt rang, a apărut marți în imagini de la o ședință prin video, a doua zi după ce Ucraina a informat că l-a ucis într-un atac cu rachetă vinerea trecută.

În imagini video și fotografii publicate de ministerul rus al apărării, amiralul Sokolov, îmbrăcat în uniformă militară, este prezent la ședința cu ministrul apărării Serghei Șoigu, cu alți amirali și cu diferiți comandanți.

Video a fost arătat de televiziunea rusă de stat. Sokolov apare pe ecran de mai multe ori, dar nu ia cuvântul.

Luni, armata ucraineană spusese că Sokolov a fost ucis la 22 septembrie în atacul cu rachetă asupra cartierului general al flotei rusești din Sevastopol, împreună cu alți peste 30 de ofițeri.

Marți dimineață, înainte să apară imaginile cu Sokolov viu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, refuzase să comenteze știrea ucraineană, îndemnând presa să întrebe la ministerul Apărării.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG