Linkuri accesibilitate

Cazul Michael Flynn vs. Rusia


Alături de președintele Putin în 2015...
Alături de președintele Putin în 2015...

Congresul a cerut Casei Albe documente legate de contractul lui Flynn cu „Russia Today”.

Fostul consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn este investigat atit de Congres cit si de Ministerul Apararii. Care este cauza? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

In centrul investigatiilor este faptul ca in 2015 – cel care avea sa-i devina, pentru scurt timp, consilier pentru securitate nationala presedintelui Donald Trump – a primit 45,000 de dolari plus cheltuieli pentru a participa, la Moscova, la gala postului de televiziune Russia Today, post caruia i-a acordat si un interviu. La gala, Michael Flynn a fost asezat la masa presedintelui Putin, linga acesta.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Detaliile acelui contract nu au fost date la iveala decit dupa ce Flynn a fost demis de presedintele Trump, fiind acuzat ca l-ar fi indus in eroare pe vice-presedintele Pence in legaura cu contacte avute cu ambasadorul Rusiei.

Congresul a cerut Casei Albe documente legate de contractul lui Flynn cu Russia Today, postul de propaganda internationala, finantat de Kremlin. Ministerul Apararii a anuntat, de asemenea, ca a deschis o investigatie pentru a stabili daca generalul locotenent Flynn a incalcat legea si regulamentele ministerului.

In interviul, care i s-a luat la gala, Michael Flynn a vorbit despre interese convergente, intre Statele Unite si Rusia, in lupta impotriva terorismului. Atunci cind generalul vorbea despre asa zisa convergenta, el era de-acum de doua luni, consilierul lui Donald Trump. In acel context, Russia Today l-a invitat pe Flynn la gala si l-a asezat intre presedintele Putin si redactorul sef al postului de televiziune, Margarita Simonian.

Fostul ambasador american in Rusia, Michael McFaul a declarat de curind „Fireste ca nu e o coincidenta ca generalul Flynn a fost asezat alaturi de presedintele Putin din moment ce Flynn era considerat un consilier apropiat al lui Trump. Din ce alt motiv sa-l fi invitat?”. La aceasi masa s-a mai aflat si adjunctul sefului biroului presedintelui Putin, Aleksey Gromov.

Este putin probabil ca Flynn sa nu fi stiut ce reprezinta Russia Today, din moment ce el a fost directorul Agentiei de Informatii a Armatei. Analistii sint mirati ca generalul nu a facut public faptul ca a fost platit de postul de televiziune, cit timp prezenta sa acolo nu era un secret pentru nimeni, interviul fiind televizat.

XS
SM
MD
LG