Linkuri accesibilitate

Aplaudacii lui Ilan Şor


Ilan Shor, 22 februarie 2019

Plahotniuc şi Şor nu au plecat. Ei sunt printre noi!

O sală imensă garnisită cu însemnele Partidului Şor. O mare de oameni. În faţă, Ilan Şor, pe post de făuritor al Orheiului, zice aşa: „Noi trebuie să facem ca Orheiul să fie nu doar cel mai frumos oraş din republică! Noi vom face ca Orheiul să fie cel mai frumos oraş din lume!”

Şi oamenii din sală sar în picioare şi încep a aplauda. Bărbaţi şi femei cu feţele înroşite de fericire aplaudă, aplaudă furtunos. Şi cred pesemne că Orheiul va deveni un soi de New York.

Mă întreb acum ce mai fac aceşti aplaudaci ai lui Ilan Şor. Ce sentimente au? Îl consideră în continuare nevinovat pe Ilan Şor? Vor să revină în ţară şi să redevină făuritor? Ce va face Orheiul fără Ilan Şor?

Îmi amintesc de o femeie îmbrobodită din Orhei care, la întrebarea unui coleg de-al meu, a răspuns aşa: „Şi ce dacă a furat? Important e că ne dă şi nouă!”

Femeia aceea oare ce mai face? O să-i mai dea Şor în continuare cîte ceva? Şi dacă magazinele sociale se vor închide? Sau îşi va găsi un alt idol care îi va da nişte firimituri?

Îmi amintesc de femeile care veneau din Orhei la Chişinău pentru a protesta în faţa Procuraturii. Ce gălăgioase şi ritoase mai erau!

Ce vreau să spun? Plahotniuc şi Şor nu au plecat. Ei sunt printre noi!

Vezi comentarii (9)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG