Linkuri accesibilitate

Are nevoie cinovnicul de lux?


Mă gîndesc că etajul de lux e doar vîrful aisbergului. E mare grămada de mişmaşuri făcută de precedenţii conducători.

Noul premier Maia Sandu le-a divulgat jurnaliştilor un secret. Aşadar, în Guvern era un etaj de lux pentru cei mai importanţi guvernanţi. În mass-media au apărut poze făcute în încăperile acelui etaj. S-au auzit imediat voci acuzatoare la adresa fostului premier Filip pe vremea căruia cheltuielile pentru întreţinerea clădirii Guvernului au crescut simţitor.

Are nevoie cinovnicul de lux?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Fireşte, nu e prea bine că a existat acest etaj de lux, că oamenii nu au ştiut de existenţa lui. Şi pesemne banii aceştia puteau fi cheltuiţi cu mai mare folos pentru ţară.

Pe de altă parte, m-am uitat la fotografiile cu pricina şi nu pot să zic că luxul acela m-a izbit. Era o cabină de duş acolo, nişte canapele frumoase, nişte televizoare. E scump, dar nici nu erau munţi de aur. M-am gîndit că, în fond, nişte cinovnici ar putea şi să beneficieze de asemenea lucruri frumoase. Cu două condiţii însă. Prima e să nu fure, să muncească într-adevăr pentru cetăţeni mai mult decît pentru propriile buzunare. A doua e să existe transparenţă şi etajele astea de lux să nu fie descoperite abia după schimbarea puterii. Dacă nişte cinovnici muncesc pentru popor toată ziulica, de ce nu ar avea o cabină de duş? Nu văd aici o mare problemă.

Problema cea mare e că, din ce am tot văzut de-a lungul anilor, cinovnicii şi politicienii autohtoni muncesc mai mult pentru propriile buzunare. Şi mă gîndesc că etajul de lux e doar vîrful aisbergului. E mare grămada de mişmaşuri făcută de precedenţii conducători. Mişmaşurile astea trebuie scoase la iveală, iar toţi vinovaţii pedepsiţi. Şi mai e ceva. Noua putere ar trebui să se ferească ea însăşi de mişmaşuri. Dacă vrea să mai guverneze.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG