Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Totul se concentrează pe alegerile parlamentare de duminica și referendumul consultativ: sunt așteptate conferințele de presă ale observatorilor naționali și internaționali, noi declarații ale partidelor, conferința de presă a Comisiei Electorale Centrale.

Pe scena internațională:

În Egipt are loc summitul Uniunii Europene cu țările din nordul Africii, axat pe problema migrației.

Marți, 26 februarie, are loc audierea în Parlamentul European (comisia LIBE) a celor trei candidați pentru noua funcție de procuror șef european. Între ei, Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, demisă anul trecut de actualul guvern de la București,care a făcut și o campanie activă și acum, împotriva ei. România deține în acest moment președinția prin rotație a Uniunii Europene.

Miercuri, 27 februarie, începe la Hanoi, în Vietnam, al doilea summit între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un pe tema denuclearizării peninsulei Coreea. Primul summit, din iulie 2018, a fost unul istoric dar nu a adus rezultate concrete, motiv pentru care de atunci, Statele Unite au impus noi sancțiuni împotriva Fenianului.

XS
SM
MD
LG