Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Agenda internaționala este dominata si astazi de analizele legate de rezultatul alegerilor la mijlocul mandatului prezidențial din Statele Unite, in urma cărora republicanii președintelui au pierdut controlul asupra Camerei Reprezentantilor, dar si-au marit numarul in Senat, pe care il controleaza.

La Parlamentul European, liderii grupurilor politice vor discuta astazi textul unei rezolutii despre Romania și dacă se va ajunge la un acord, ea va fi votată pe 14 noiembrie în plenul Parlamentului.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din Comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE) și, potrivit presei de la Bucuresti, el este de o severitate extremă la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea organizatiilor neguvernamentale. Potrivit presei românesti, în schita de rezolutie este condamnă și „intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august.

La Londra va fi anunțat astazi premiul pentru Libertatea Presei, care este acordat anual de catre organizatia neguvernamentala Reporteri fara frontiere.

La Chisinau va avea loc o ședinta de guvern.

Între alte evenimente este anunțat un seminar la Universitatea de Stat din Moldova despre programul Uniunii Europene Erasmus plus, menit sa comnsolideze parteneriatele internaționale și o conferinta internaționala organizata de Idis Viitorul despre eficienta administrației publice locale.

La ministerul de externe se va vorbi despore protectia datelor cu caracter personal pentru jurnalisti si pentru organizatiile ne guvernamentale…

XS
SM
MD
LG