Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Să vedem, mai întâi, cum va fi vremea. Prognoza meteo anunță maxime peste zi cuprinse între 22 grade în nordul țării și 27 grade în sud. La Chișinău se anunță o maximă de 25 de grade și cer variabil, mai mult senin. Vremea ar putea continua în aceeași notă cam toată săptămâna, cu excepția zilei de miercuri, când sunt posibile ploi însoțite de descărcări electrice. Este în vigoare pentru perioada 12-18 mai avertizarea meteo de secetă pe aproape tot teritoriul țării, cu excepția nordului extrem și a luncilor Prutului și Nistrului.

Din agenda internă a zilei, prezentată de Agenția de presă IPN:

Are loc ședinţa operativă de la Primăria Chişinău, desfășurată în regim online. La Curtea de Apel din Cahul este programată o nouă ședință în dosarul Ilan Șor. Comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor al Consiliului municipal Chișinău se întrunește în ședință. Agenția IPN organizează online dezbaterile publice cu tema: „Prestația Guvernului la șase luni de la învestire și două luni de situație excepțională: pro și contra”, ediția a 135-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Să răsfoim și agenda externă, prezentată de AFP:

Are loc prin videoconferință reuniunea anuală a Organizației Mondiale a Sănătății. La Vatican se redeschide pentru turiști Bazilica Sf. Petru. Miniștrii de externe din UE discută despre redeschiderea granițelor pe fondul epidemiei de coronavirus. În Polonia și la Vatican se marchează o sută de ani de la nașterea lui Karol Wojtyla, care a devenit Papă în 1978 cu numele Ioan Paul al II-lea. Principalele 3 companii producătoare de automobile din Statele Unite redeschid uzinele pe fondul pandemiei de coronavirus.

XS
SM
MD
LG