Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda evenimentelor anunțate pentru miercuri, 8 mai, 2019.

Deputații Blocului Politic ACUM organizează consultări publice pe marginea proiectului de lege privind abrogarea așa numitei legi a „cetățeniei prin investiție”.

Are loc la Chișinău o conferință internațională, dedicată Zilei Europei, cu genericul „Relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic”.

La Biblioteca Națională, se verniseaza expozitia „Explorați cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei” în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei, în cooperare cu Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

Reprezentanții comunității „OccupyGuguță” organizează un protest împotriva „ultimelor abuzuri antidemocratice ale regimului lui Erdogan”, în contextul deciziei autorităților de la Ankara de a anula alegerile locale de la Istanbul, care au fost câștigate de candidatul opoziției. Acțiune va avea loc în fața Ambasadei Turciei de la Chișinău.

Uniunea Scriitorilor din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român din Chișinău „Mihai Eminescu” organizează Festivalul Internațional de Poezie „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a

Din actualitatea internațională:

Europa sarbatoreste astazi Ziua Victoriei din al Doilea Razboi Mondial.

La Sibiu începe, în această seară, summitul Uniunii Europene, ultimul înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 23-26 mai.

Premierul Cehiei, Andrej Babiș are anunțată o întrevedere cu președintele Comnsiliului European, Donald Tusk, la Praga.

Ambasadorul american pentru libertate religioasa Samuel Brownback va fi miercuri și joi, 9 mai, a Bucuresti și vineri, 10 mai , la Chisinau.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se întilnește la Moscova cu șeful diplomației Iranului, Mohaman Javad Zarif.

Pe 8 mai este marcată Ziua Crucii Rosii și a Semilunei Rosii…

XS
SM
MD
LG