Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ambasada Letoniei în Republica Moldova, ambasada Marii Britanii în Republica Moldova, IDIS Viitorul și Centrul de Informare și Documentare privind NATO organizează conferința cu tema: „Întărirea securității spațiului informativ prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării”.

Ziua „muzeelor”: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează evenimentele dedicate aniversării a 130-a de la fondarea primului muzeu din Moldova. La Muzeul Național de Artă, Grupul Civic pentru patrimoniu cultural organizează conferința internațională cu tema: „Identitățile Chișinăului: orașul subteran”. Iar partidul ”DEMOCRAȚIA ACASĂ” ȘI INIS „PROMEMORIA” condus de Anatol Petrencu organizează conferința de presă cu tema „Protest împotriva lichidării de către Dodon a Muzeului de ocupație sovietică”.

Agenția Servicii Publice organizează o întâlnire cu jurnaliștii despre „Accesul instituțiilor mass-media la informația de interes public din resursele informaționale de stat deținute de Agenția Servicii Publice”.

Din agenda internațională:

Președintele belarus Aliaxander Lukașenca este așteptat în Kazahstan.

La Strasbourg, Parlamentul European anunță laureatul Premiului Saharov.

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a miniștrilor apărării din țările NATO.

Pe 12 octombrie este Ziua Organizației Națiunilor Unite, marcând „valoarea perenă a principiilor înscrise în Charta ONU, cu 74 de ani în urmă” (Antonio Guterres, secretarul general ONU).

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG