Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă, furnizată de agenția IPN:

Inspectoratul General al Poliției organizează în capitală evenimentul de distrugere prin topire a circa două mii de arme de foc, scoase din circuitul civil. Parlamentul organizează Ziua Ușilor deschise. Programul evenimentelor include: Atelier de simulare a dezbaterii unui proiect de lege și tururi ghidate organizate din 30 în 30 de minute.

Are loc ședința operativă de la Primăria capitalei.

Cu prilejul marcării a 30 de ani de la căderea zidului de la Berlin, este vernisată expoziţia cu genericul: „Puterea Emoţiilor”, la Muzeul Naţional de Arte din capitală.

Din agenda externă, prezentată de AFP: l

La Munchen cancelara Germaniei, Angela Merkel, primește o distincție din partea Congresului Mondial Evreiesc.

La Bruxelles are loc o întâlnire tripartită: Ucraina-Rusia-UE pe tema gazelor naturale rusești.

La Frankfurt,Christine Lagarde preia oficial președinția BCE de la Mario Draghi.

La Viena începe a treia și ultima rundă de votare pentru postul de șef al agenției ONU pentru energie atomică – în cursă se mai află doi candidați: românul Cornel Feruță și argentinianul Rafael Grossi.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG