Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, participă la Sankt Petersburg la o adunare interparlamentară a țărilor membre ale CSI.

Partidul Unității Naționale organizează un flashmob la parlament la împlinirea a 102 ani de la crearea Sfatului Țării.

Deputata Arina Spătaru susține o conferință de presă despre proiectul de modificare a Legii privind finanțele publice locale.

Alianța Infonet, care pledează pentru incluziunea socială, organizează un exerciți de simulare a alegerilor incluzive.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, susține o conferință publică la Universitatea de Stat din Moldova.

Câteva repere din agenda internațională:

La Kiev, sunt marcați șase ani de la începerea protestelor Euromaidan în 2013, ca urmare a refuzului de ultim moment al președintelui pro-rus de atunci, Viktor Ianukovici, să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său elvețian Ueli Maurer.

În capitala rusă, se află în vizită ministrul iranian al energiei Reza Ardakanian pentru a participa la ședința unei comisii de cooperare economică, pe fundalul protestelor violente din Iran contra scumpirii benzinei.

La Bruxelles, miniștrii comerțului din Uniunea Europeană se întâlnesc pentru a lua în discuție disputele comerciale cu Statele Unite.

La Washington continuă audierile publice în ancheta de impeachment, lansată de Congres împotriva președintelui Donald Trump: este programată audierea fostei experte a Casei Albe pe problemele Rusiei, Fiona Hill.

XS
SM
MD
LG