Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă: reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului participă joi și vineri la Bratislava la o nouă rundă de negocieri în format 5+2 în chestiunea transnistreană, sub egida OSCE.

La Chișinău se întrunește în ședință Parlamentul R. Moldova.

La sediul agenției INFOTAG din capitală se dau publicității rezultatele unui nou sondaj de opinie.

O organizație unionistă va ține o conferință de presă despre cum ar manipula și dezinforma opinia publică presa controlată de președintele Igor Dodon.

Din agenda internațională (prezentată de Reuters): la Madrid continuă summit-ul mondial pe tema crizei climatice (COP25).

Comisarul UE pentru afaceri europene Ylva Johansson și vicepreședintele CE Margaritis Schinas vizitează Atena, având pe agendă probleme legate de migrațiune.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, vizitează Italia.

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, îl primește la Berlin pe președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG