Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Are loc ședința Consiliului Suprem de Securitate după care este anunțată o conferință de presă a președintelui Igor Dodon.

Este programată ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

La sediul Parlamentului, deputații din fracțiunea PAS din Blocul ACUM susțin o conferință de presă cu genericul: „Tranzacționarea intereselor Republicii Moldova în dosarul transnistrean de către Igor Dodon”.

Este așteptat reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting iar miercuri, 22 ianuarie începe vizita echipei de experți ai Fondului Monetar Internațional.

Din actualitatea internațională:

La Davos, începe , între timp tradiționala, reuniune economică la care sunt invitați lideri din lumea întreagă, experți, jurnaliști și „influencer”-ii momentului. Sub genericul „Dincolo de geopolitică”.

Anul acesta, una dintre aparițiile cele mai așteptate este a președintelui american Donald Trump, programat să vorbească marți, în prima jumătate a zilei.

Câteva ore mai târziu, la Washington, în Senat, se deschide procesul de „impeachment” împotriva președintelui Donald Trump, al treilea din istoria americană. Teoretic, procesul s-ar putea încheia și cu îndepărtarea președintelui, acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Practic, Senatul fiind dominat de republicani, este de așteptat ca președintele să fie achitat.

La Bruxelles are loc reuniunea miniștrilor de finanțe din UE.


Și se împliesc 70 de ani de la moartea scriitorului britanic George Orwell, un vizionar și imbatabil pictor al dictaturilor, fie de dreapta sau de stânga. Romanele sale „1984” și „Ferma animalelor” au intrat în istorie, iar o adaptare pentru radio a „Fermei animalelor”, realizată de Radio Europa Liberă în anii 70 ai secolului trecut, puteți găsi pe pagina noastră de arhiva la moldova.europaliberă.org

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG